Mandy is naar huis..
4 december 2013 - Madrid, Spanje
Hola!
Gisteren (Dinsdag 3 december) is Mandy naar huis gegaan.. afgelopen maandag hadden we een afscheidsfeestje voor Mandy. We zijn met alle huisgenoten uit wezen eten, zodat we nog een laatste leuke avond hadden met alle huisgenoten! Het was een toptijd Mandy!
Deze week is de laatste week op stage met het thema ''Sinterklaas'' en hij komt deze week dan ook nog op ons stageadres. Alle kinderen vinden het erg spannend. Na deze week heb ik nog twee weken stage en dan zit mijn stage in Madrid erop! Vanaf maandag hebben we nog het thema ''kerst''. Dat is het laatste thema vóór de kerstvakantie. We hebben nog een kerstmarkt, een kerstontbijt en we gaan nog veel leuke activiteiten doen.
Omdat het vorige week donderdag ''thanks giving'' was en er drie amerikanen in ons huis hebben, moest dit natuurlijk gevierd worden! We hebben vorige week woensdag een zelfgemaakt dinner gehad van de amerikanen. Maar de avond verliep niet zoals die had moeten lopen. We waren met negen huisgenoten en daarvan waren er acht in de keuken. Een meisje was nog op haar kamer. En toen waaide de deur tussen de woonkamer en alle slaapkamers dicht. Die deur ging NIET meer open!! We hadden vanalles geprobeerd maar we kregen hem niet open. We hadden een aantal personen gebeld en na een paar uur kwam er dan iemand om de deur open te maken. We waren wel al begonnen met het dinner en we hebben het eten door middel van de waslijn naar het andere meisje gebracht. Dit grapje koste 450 euro, echt belachelijk!! Maar verder hadden we wel een hele gezellige avond!!
Wat ze ook vieren in amerika is ''secret santa''. Dat is een soort van surprise. We hebben lootjes getrokken en voor vijf euro haal je een cadeautje voor die persoon. Na het uitpakken van het cadeautje moet je raden wie jou cadeautje gekocht zou kunnen hebben. Dit vieren we volgende week dinsdag!
Adios!
Liefs, Sanne

Nog een weekje en we zien je weer in Boerdonk.
Gelukkig heb je daar ook een leuke sinterklaas gehad.
Met kinderen en vrienden.
Wat heb je het toch leuk gehad en naar je zin gehad, volgens je reis verhalen.
Maar zaterdag 21 dec zullen we nog veel meer krijgen te horen.
Succes de laaste week en tot zaterdag.
Groetjes Ida
We wensen je een goede reis naar huis en bedankt voor het
schrijven van je mooie verhalen was leuk om te lezen. Met een rugzak vol ervaring weer richting Boerdonk en daar zijn ze blij dat je met kerst weer fijn in hun midden bent. Groetjes van ons allen Toos v.d. Tillaart