Mooie dagen! 'Hermosos Dias'

26 augustus 2013 - Madrid, Spanje

Hola,

De eerste week is alweer voorbij.. De eerste week hebben we vooral veel gezien van Madrid. Vrijdag avond waren we door het centrum van Madrid aan het wandelen, er stonden heel veel mensen die probeerde om je naar een restaurant of café naar binnen te laten gaan. Een meneer had zo'n goed praatje dat we even binnen zijn geweest bij een kroegje om wat te gaan drinken. We hebben daar een lekkere cocktail gedronken om te proosten op een goede tijd in Madrid!

Zaterdag kregen we een mailtje van 'Julia' dat was een Nederlands meisje en ze vroeg of we kennis wilden komen maken, want er waren allemaal Nederlanders aangekomen in Madrid. We hadden afgesproken op een plein in het centrum en vanuit daar zouden we naar hun studentenhuis gaan om kennis te maken met de Nederlanders die er waren. Nadat we gezellig met elkaar gekletst hadden, gingen we met z'n alle met de metro naar 'Kapital'! Dat is een van de grootste discotheken van heel Europa met wel 7 verdiepingen!! We hebben onze ogen uitgekeken en een super leuke avond gehad!

Zondag hadden we afgesproken om met 3 andere meiden uit Nederland (Anne, Daniëlle en Inci) naar een markt te gaan, toen we daar aankwamen waren ze de markt al op aan het ruimen. Maar de markt is elke zondag dus we gaan er zeker nog een keer naar toe, want hier zeggen ze dat het een echte aanrader is! Daarna zijn we naar Plaza Mayor geweest. Plaza Mayor is een van de grootste pleinen in Madrid en is heel toeristisch. Zo zijn er dan ook veel terrasjes en restaurants. We hadden er voor gekozen om lekkere tapas te eten en nog even te genieten van het mooie weer, want het is hier nog rond de 33 graden!

Na de tapas zijn we naar een Museum gelopen. Persoonlijk hou ik daar niet zo van, maar van 17.00 tot en met 19.00 uur kon je gratis naar binnen. Dus waarom dan niet? Ik, Mandy en Anne waren zo uit gekeken en gingen een plekje opzoeken bij het restaurant. Later kwamen we de rest weer tegen en zijn we weer naar huis gegaan.

We hebben rond 20:00 eten gehaald en dat wilden we opeten bij de twee andere meiden Anne en Daniëlle. We wilden het studentenhuis van hun wel eens bekijken omdat hun veel aan het klagen waren. Toen we daar binnen kwamen dachten Mandy en ik precies hetzelfde: WAUUUUW wat is dit een mooi studentenhuis! Ze hadden eigenlijk niets te klagen! Het was veel groter en schoner dan het studentenhuis waar wij in zitten!  Ze waren eerst op zoek naar een ander studentenhuis maar ze hebben nu toch besloten dat ze terug gaan naar Nederland.. In dat studentenhuis staan nu dus kamers leeg, Mandy en ik hebben het er over gehad om daar naar toe te gaan. Het is twee straten verder dus nog steeds in het centrum van Madrid! Dit plan ligt al bij Famke (van Madrid Students). Als dit doorgaat hebben we een een grotere kamer, een schoon huis en een fatsoenlijke douche! :) Toen we thuis waren hebben we nog op de bank gezeten, daarna zijn we gaan slapen want de volgende dag begon onze cursus Spaans!

Deze week is het echt begonnen... we hebben komende week intensieve Spaanse lessen. Vandaag hadden we deze les voor het eerst! De school 'Inhispania' zit midden in het centrum en is maar een paar minuten lopen vanaf ons huis! Het is erg leuk maar woooow wat is het moeilijk! We zitten met 7 Nederlanders in een klas. Onze lerares spreekt ook Engels dus dat is wel fijn! We hebben de basis dingen in het Spaans geleerd zoals; hoe gaat het, hoe heet je, tellen tot 10 maar ook hebben we een beetje grammatica gehad! Morgenmiddag hebben we weer cursus Spaans, ben benieuwd hoe het dan gaat!

Adios!

Liefs, Sanne

1. Maria v d Bosch:
    26 augustus 2013
    Hoi Sanne en Mandy
    Wouw, jullie leren echt heel veel . En nu ook nog Spaans !!
  2. Iris van asseldonk:
    27 augustus 2013
    Hee sanne,
    Echt super leuk dat we je zo kunnen volgen met wat je allemaal doet.
    En leuke foto's!!
    Red je het een beetje met engels haha.
    Heeel veel plezier en hopelijk snel weer een verhaaltje.

Xxxx iris
  3. Ida:
    28 augustus 2013
    Hoi Sanne

Wat fijn als je een grotere kamer kunt krijgen.
    En fijn om meer nederlandse meiden te ontmoeten.
    Veel plezier we Mailen wel weer.
    En vergeet niet te genieten van Madrid, maar jou kennen komt dat goed.
    (zijn er ook leuke jongens)

Groetjes Ida en de rest van de fam
  4. Magda van der [email protected]:
    29 augustus 2013
    Dankjewel voor jullie reacties!
    De Spaanse taal is wel erg moeilijk maar gelukkig kan de lerares die de Spaanse lessen geeft ook Engels dus het is gelukkig goed te volgen.
    Ja Madrid is een leuke stad en er is veel te doen! Ik ben er nog geen tegen gekomen haha! We gaan veel dingen doen dus we genieten zeker!
    Tot snel! Adios!
    Liefs, Sanne